#zorgvoordezorg

We horen het steeds vaker dat mensen Corona-moe zijn… Inmiddels is het duidelijk: Corona heeft het laatste woord nog niet gehad. In kwestie van dagen schakelden we over van Corona-moeheid naar maximale alertheid.

De berichten rond de capaciteit van onze ziekenhuizen zijn helaas nu wel terug de headliners van elk journaal. Al maanden draaien onze zorgprofessionals op volle toeren en voor sommige is het – heel begrijpelijk – nu allemaal teveel geworden.

Dit hoorde ik onlangs nog op de radio:

  1. het wordt stilaan te veel voor onze zorgverleners…
  2. witte lakens en handgeklap hebben we deze keer niet nodig…
  3. 20% van de bevraagde zorgprofessionals gaven aan dat ze nood hebben aan mentale ondersteuning.

Veerkrachtig door deze periode

Hoe moeilijk het ook is, hoe graag je het ook anders wenst, heb NU vooral aandacht voor wat je doet (en hoe je het doet). Als stress & burn-out coach weet ik hoe belangrijk welzijn is en waarom je in de eerste plaats goed voor jezelf dient te zorgen.

Self-care is giving the world the best of you instead of what is left of you

– Katie Reed

Zelfzorg is meer dan een badje nemen of genieten van een stuk heerlijk gebak. Het is leren luisteren naar je innerlijke stem en deze vraag te stellen: wat kan ik NU voor mezelf doen zodat ik me goed blijf voelen. In mijn artikel voor Inspirerend Leven “Herstellen van stress en tegenslag: zo bouw je emotionele veerkracht op” geef ik 10 haalbare tips mee die bijdragen tot meer emotioneel welzijn.

Merk je dat je een hekel hebt aan regeltjes en nieuwe opgelegde maatregelen. Ik begrijp dat dit soms een hele uitdaging is om deze strikt na te leven. Besef dat het tijdelijk is en dat deze maatregelen genomen werden met de beste intenties, om jou en je dierbaren gezond en wel te houden.

Niets blijft eeuwig duren, dus ook niet deze situatie!


We gunnen je van harte deze ondersteuning!

Samen met meer dan 200 vrijwillige erkende Stress & Burn-Out Coaches over België en Nederland sta ik klaar om met hen in een ondersteunend gesprek te gaan. Het is als het ware een Eerste Hulp bij Stress die vrijwillig en kosteloos aangeboden wordt. Naast een luisterend oor, helpen we je inzicht te krijgen in wat jij kan doen om je mentale en emotionele welzijn op te krikken en meer veerkracht te ervaren.

Ben jij een zorgverlener en heb je nood aan zo’n goed gesprek? Ik ben hier voor jou! Boek hier een vrijblijvend intakegesprek en laten we bekijken hoe jij jouw job in moeilijke tijden kan blijven uitvoeren. Lukt het niet via de Facebook-link, klik dan hier.

Meer info over het hoe en wat lees je in onderstaande link

Deze website zit vol waardevolle tips rond zelfzorg en welzijn. Snuister gerust rond in de Self-Care Toolkit voor extra inspiratie.