Welkom bij Thrive Coaching, een website met aandacht voor zelfzorg, coaching en heerlijke vakanties om helemaal tot jezelf te komen.

Follow me on instagram

© 2017 Thrive-Coaching

Self-Care@Work - Thrive-Coaching
fade
15303
page-template-default,page,page-id-15303,eltd-core-1.3.1,malmo child-child-ver-1.0.0,malmo-ver-1.9,eltd-smooth-page-transitions,eltd-ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-slide-from-bottom,eltd-fullscreen-search,eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Self-Care@Work

Thrive-Coaching / Self-Care@Work
a

Self-Care@Work

De kunst om veerkrachtig met stress en lastige situaties op het werk om te gaan.

Zelfzorg, ook op het werk

Voor heel wat mensen is stress op het werk haast niet meer weg te denken. Of het nu gaat om werkdruk, deadlines of taken over te nemen van een collega die afwezig is, je werkomgeving kan overweldigend overkomen.

Gek genoeg denken we dat indien we een tandje bijsteken we meer gedaan krijgen.  Wanneer dit sporadisch gebeurd kan dit ervaren worden als een positieve adrenaline rush. Echter, als het een gewoonte wordt zal je merken dat je energie sterk daalt en het werk als bijzonder zwaar kan ervaren worden.

Bestaat er een geheime formule om alle ballen in de lucht te houden?

a

Perspectief

Laten we realistisch zijn: de werkdruk zal niet van de ene op de andere dag verdwijnen. Je kan wel van baan of dienst veranderen, er zullen altijd wel nieuwe uitdagingen zijn die als spannend ervaren kunnen worden. Hoe kan je jezelf dan weerbaarder maken? Wel, alles begint met de manier waarop je naar de zaken kijkt. Om de fantastische quote van Albert Einstein te citeren: “no problem can be resolved from the same level of consciousness that created it

Een beter inzicht krijgen in wat je stress bezorgt en te leren hoe hier mee om te gaan, dat is veerkracht.

Veerkracht

Veerkracht is een combinatie van verschillende vaardigheden en mechanismes die zeer waardevol zijn om met lastige situaties of verandering om te gaan.

Het leert je om tegenslagen als kansen te ervaren, met een positieve mindset naar zaken te kijken en verder te gaan, ongeacht welke obstakels je pad ook kruisen. Als een storm op je afkomt, zijn jouw fundamenten stevig genoeg om mee te bewegen zonder je hierin te verliezen.

Een win-win situatie

Zelfzorg is geen techniek nog een reddingsboei. Het is een “way of life” waar jij met de nodige aandacht voor jezelf en het leren van enkele waardevolle vaardigheden, je ontpopt tot de beste versie van jezelf.

Naast een meerwaarde voor jezelf zullen ook je collega’s, familie en vrienden deze positive verandering in jou merken. En heb je een baaldag, dan zal je sowieso weten hoe hier mee om te gaan!

Zo leer je veerkrachtig te worden!

Iedereen gaat anders om met stress. De ene kan al wat meer hebben dan de andere. Naast je eigen tolerantiegrens zijn er enkele vaardigheden die handig van pas kunnen komen. Het zijn technieken die je leren vanuit een andere invalshoek naar de situatie te kijken en te handelen. Met de nodige ondersteuning en voldoende oefening, kan ook jij je deze skills eigen maken.

thrive-coaching-self-care-veerkracht

FEEDBACK

Feedback geven is een kunst op zich. Dit geldt ook voor het ontvangen van feedback. Wanneer een collega, leidinggevende of een klant je wijst op iets dat misgelopen is, zal je al snel in de verdediging gaan. Voor heel wat mensen is kritiek iets heel persoonlijk. Men ervaart dit als een aanval. De reacties hierop kunnen gaan van verdedigen tot verstarren. Het is niet fijn wanneer iemand je (terecht of niet) op een aandachtspunt wijst. Maar hoe ga je hier mee om?

Let's Go Outdoors!-2

GRENZEN

Eén van de grootste uitdaging van zelfzorg op het werk en privé is het thema grenzen. Het is meer dan ja of nee kunnen zeggen, het is te weten, (h)erkennen wanneer genoeg echt genoeg is. Te veel hooi op je vork nemen, nog een glaasje wijn drinken, onvoldoende nachtrust… het zijn allemaal situaties waarin men makkelijk over de persoonlijke grens heen kan gaan. Als je voor jezelf weet wat je nodig hebt, ga je beter je grenzen kunnen bewaken en aangeven.

thrive-coaching-self-care-at-work-veerkracht

MINDSET

Belemmerende overtuigingen zijn grote boosdoeners. Toevallig zijn deze zeer actief op de werkvloer. Gedachten zoals: ik moet, ik kan dit niet, ja maar, wat gaat men wel van me denken als… het zijn maar enkele vormen van de negatieve self-talks Het legt zo’n grote druk op het eigen kunnen en we worden er niet bepaald vrolijk van. Door te leren kijken vanuit een ander perspectief, leer je komaf te maken van je innerlijke saboteurs.

Minder moeten, meer mogen

Jezelf de vrijheid gunnen om minder te moeten, dat is op zich al zo'n bevrijdende gevoel.

Mindful approach

Mindfulness leert je om op een zeer zachte manier naar jezelf te kijken. Het is zo verrijkend om zonder oordeel naar bepaalde aspecten van jezelf te kunnen kijken. Het opent de deur om jezelf makkelijker te vergeven, los te laten wat je niet dient (denk maar aan belemmerende overtuigingen) of te aanvaarden wat je niet zelf in de hand hebt.

Ben jij klaar om met zelfzorg aan de slag te gaan?

Boek hier  jouw afspraak!

Happy@work

Uiteraard is je gelukkig voelen met wat je doet heel belangrijk. Als je een baan hebt waar je geen uitdagingen bij ervaart of met tegenzin doet, is het tijd om te kijken naar wat je wel graag doet. Hoog tijd voor een loopbaan check!

Boek hier je afspraak

Self-Care Specials

Ben jij actief in de zorgsector of het onderwijs? Je houdt van mensen, zo veel is duidelijk! Net omdat je het zo fijn vindt om er voor anderen te zijn, is het makkelijk om jezelf weg te cijferen. Wil je leren om beter voor jezelf te zorgen en veerkrachtiger te worden? Ontdek dan hier een mijn aanbod.

Tarieven

Zelfzorg op kot

Hoe ga jij als student om met stress, met prestatiedrang of perfectionisme? In een maatschappij waar falen als een teken van zwakheid wordt gezien, is het oh zo belangrijk om op jonge leeftijd je veerkracht te leren opbouwen. Vanaf september 2019 kunnen studenten de ``Zelfzorg op kot`` e-bundel downloaden.

Niet enkel voor vrouwen!

Heren, hoe zit het met jullie work-life balance? Nog snel mailtje van thuis beantwoorden? Of 's avonds nog napraten over het werk? Zelfzorg leert je hoe je vol energie de dag begint en een mooi evenwicht behoudt tussen werk en privé!

i Love What i Do.

Shoot for the moon, even if you miss, you will land among the stars