Welkom bij Thrive Coaching, een website met aandacht voor zelfzorg, coaching en heerlijke vakanties om helemaal tot jezelf te komen.

Follow me on instagram

© 2017 Thrive-Coaching

Self-Care - Thrive-Coaching
fade
14303
page-template-default,page,page-id-14303,eltd-core-1.3.1,malmo child-child-ver-1.0.0,malmo-ver-1.9,eltd-smooth-page-transitions,eltd-ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-slide-from-bottom,eltd-fullscreen-search,eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Self-Care

Thrive-Coaching / Self-Care
a

Krijtlijnen voor een leven met meer balans

Mens sana in corpore sano

Wat is zelfzorg nu eigenlijk?

Wat ons als mens zo uniek maakt is dat we allemaal anders zijn. Logisch dat zelfzorg dus voor iedereen anders is. Het belangrijkste is dat – wat je ook doet – dit bijdraagt tot jouw algemeen gevoel van welzijn. Of het nu gaat om quality time met je gezin, intensief sporten, een warm badje nemen of een reis rond de wereld maken, zolang je hierbij vreugde ervaart draagt dit bij aan jouw wel-zijn.

thrive-coaching-homepage-self-care

Oorsprong van zelfzorg

De term is afkomstig uit de zorgsector. Het geeft aan in welke mate een hulpbehoevende persoon voor zichzelf kan zorgen. Vooral in de Verenigde Staten is Self-Care populairder dan ooit.

Definitie van Self-Care

Afhankelijk van de bron die je raadpleegt, kan de omschrijving andere accenten hebben. Om te beginnen is het een manier om in het leven te staan, waarbij je je persoonlijk welzijn voorop stelt en zeer bewust op regelmatige basis acties onderneemt die bijdragen tot het verminderen van spanning.

Naast de activiteiten zijn er ook vaardigheden die je helpen in je proces van bewustwording. Denk maar aan leren nee zeggen of jezelf toestemming te geven om een dag vrij te nemen.

Tot slot er is nog een gezonde dosis zelfreflectie. De “wat maakt dat”-vraag is nooit ver weg bij zelfzorg!

Een nieuwe hype?

Sinds enkele jaren horen we vanuit de hoek van de positieve psychologie en mindfulness meer en meer over de noodzaak om te alle tijde goed voor zichzelf te zorgen. Maar nieuw is het zeker niet: de Romeinen hebben altijd geweten wat de meerwaarde is van een gezonde geest in een gezond lichaam.

Maar even terug naar 2018: In een maatschappij waar perfectie, doelstellingen nastreven, multitasken en bergen werk verzetten het nieuwe “normaal” is, ligt de lat bijzonder hoog. Zelfzorg werkt preventief en ook herstellend. Als je voelt dat het je allemaal iets te veel wordt, dan ik het OK om de pauze knop in te drukken en tijd voor jezelf te nemen.

thrive-coaching-homepage-self-care

Holistisch

5 DIMENSIES

Voor een algemeen gevoel van welzijn is het belangrijk dat we in balans zijn op deze 5 niveaus of dimensies.
1/ Body (niveau van je fysieke lichaam)
2/ Mind (niveau van het intellectuele, brein)
3/ Soul (niveau van zingeving en beleving)
4/ Emotions (niveau van de emoties en gevoelens)
5/ Social (niveau van jouw omgeving, de sociale context)

Meer weten?

Skills

VAARDIGHEDEN

Self-care is ook een gezonde dosis zelfreflectie.
Hoe reageren we op onze omgeving, wat doet het met ons als er iets gebeurd waar we ons niet comfortabel bij voelen? Maar nog belangrijker: hoe gaan we hiermee om?
Grenzen aangeven, perfectionisme, omgaan met feedback, jezelf toestemming geven, het rijtje kan nog even doorgaan. Zelfzorg leert je op een nieuwe, constructieve manier naar deze lessen te kijken.

Meer info

Meten is weten

SMART

Om jouw vooruitgang te meten kan je heel wat tools gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een stappenteller op je smartphone of een Fitbit. Een wekelijkse planning helpt je om geleidelijk aan bepaalde doelstellingen op te bouwen. Bovendien kan je op je planning ook noteren in welke mate je je doel hebt bereikt. Let wel dat je geen extra stress creëert met je planning. Hou het dus licht en leuk en een baaldag is zeker OK.

Freebies

Een routeplanner voor een leven in balans

Als het leven een reis zou zijn, dan is zelfzorg jouw routeplanner. Je hebt een doel, je wil hier een aangename trip van maken en uiteraard, files en wegenwerken maximaal vermijden. Welke weg je kiest is op zich niet belangrijk en wanneer je aankomt ook niet, het gaat om het genieten van de reis zelf. En kom je toch nog een file of obstakel op je weg tegen, probeer dan de opportuniteit hiervan in te zien. Bon voyage!

process-bg-holder
thrive-coaching-zelfzorg
Observeer jezelf

Stap 1: alles begint bij jezelf. Door regelmatig stil te staan bij hoe jij je voelt (moe, energierijk, gespannen, hongerig, rusteloos enz) ga je meer aandacht hebben voor wat jij nu nodig hebt.

Bepalen van de acties

Stap 2: maak een lijst van 30 ``vind ik leuks`` die bijdragen tot een goed gevoel en waarbij je de spanning kan afvoeren. Zorg ervoor dat je van alle 5 dimensies activiteiten in je lijst opneemt.

thrive-coaching-self-care
Plannen

Stap 3: Nu je weet dat je het nuttige aan het aangename kan koppelen, is het tijd om een schema op te maken. Bepaal voor jezelf kleine en realistische acties die voor jou haalbaar zijn en bouw het langzaam op.

a
and... Action!

Stap 4: je planning is klaar, nu is het tijd om in actie te komen. Omdat er voornamelijk zaken op staan waar jij voldoening uit kan halen, ligt de drempel laag. Indien je wat steun nodig hebt kan je een buddy vragen om je mee ``on track`` te houden.

Voor wie is zelfzorg?

Op zelfzorg staat geen leeftijd
Het is voor iedereen, jong en oud
Voor mannen
Voor vrouwen

Thrive-Coaching-image-self-care

Altijd en overal!

De vaardigheden en goede gewoontes die zelfzorg je leert kunnen bijzonder handig zijn op het werk! Heel wat HR-magazines besteden meer en meer aandacht aan een gezonde werkethiek die bijdraagt tot een aangename werksfeer, gemotiveerde en happy medewerkers.

Self-Care specials

Ben jij van nature een helper, een ja-zegger, voel jij je geroepen om er steeds voor iedereen te zijn en trek jij je het leed van een ander aan? Dan heb ik voor jou een heel bijzonder en hartverwarmend aanbod waarin ik je leer hoe je er voor anderen kan en mag zijn, zonder jezelf uit het oog te verliezen.

Ben jij klaar om van start te gaan?

Vanaf november 2018 komt er een gloednieuw aanbod, met super interessante trajecten, self-care programma's en reizen!

thrive-coaching-blog-roze-bril

FREEBIES

Inspirerend, motiverend en handig: zo kan je het best mijn freebies omschrijven. Voor elke dimensie van zelfzorg heb ik een bundel uitgewerkt met prachtige foto’s en tips! Daarnaast heb ik ook een handige week en maandplanner voor jou, zodat jij zelf je schema kan opbouwen. Tot slot kan je ook nog de Self-Care Barometers verkrijgen: met enkele vragen en wat eerlijkheid van jouw kant kan je snel bepalen wat jij nu het meeste nodig hebt.

3

PROGRAMMA’S

Hou je van leren met dynamische aanpak?
Wil je op je eigen ritme een workshop volgen?
Liever een intensief programma?
Wat je voorkeur ook is, je kan in het ruime aanbod van e-modules, workshops en inspiratievolle reizen zeker een formule vinden die het beste bij je past. Met het oog op een drukke agenda, focus ik op een aanbod dat je online kan volgen en herbekijken wanneer het jou uitkomt!

monte-clerigo-beach

RETREATS

Eens je de noodzaak van zelfzorg ontdekt hebt, zal je ongetwijfeld zin hebben om een vakantie te boeken waarbij zichzelf de beste zorg te geven boven alles staat. Samen met de andere deelnemers, leer ik je hoe je veerkracht aan te sterken en hoe spanning te verminderen. En uiteraard, voldoende me-time is ook een onderdeel om goed voor jezelf te zorgen. Kijk gerust naar het komende aanbod voor lente en zomer 2019! Ik kijk alvast uit om jouw erbij te mogen hebben!

i Love What i Do.

Shoot for the moon, even if you miss, you will land among the stars