Welkom bij Thrive Coaching, een website met aandacht voor zelfzorg, coaching en heerlijke vakanties om helemaal tot jezelf te komen.

Follow me on instagram

© 2017 Thrive-Coaching

Waarom goede voornemens vaak in niets uitdraaien. - Thrive-Coaching
fade
15048
post-template-default,single,single-post,postid-15048,single-format-standard,eltd-core-1.3.1,malmo child-child-ver-1.0.0,malmo-ver-1.9,eltd-smooth-page-transitions,eltd-ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-slide-from-bottom,eltd-fullscreen-search,eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Blog

Thrive-Coaching / Uncategorized  / Waarom goede voornemens vaak in niets uitdraaien.
thrive-coaching-blog-new-year-resolution

Waarom goede voornemens vaak in niets uitdraaien.

Het is weer de tijd van het jaar waarin we volle goede intenties werk willen maken van dat ene ding, jouw goede voornemen voor het nieuwe jaar. In heel wat gevallen zijn deze voornemens na enkele weken al verleden tijd. Waar loopt het dan mis?

De metafoor van een marathon

Eén van mijn favoriete metaforen is het lopen van een marathon. Als je een fervente hardloper bent, en je doet dit jaar in, jaar uit op een regelmatige basis, dan zal het lopen van één of meerdere marathons een haalbaar doel voor je zijn. Maar als je niets hebt met hardlopen en je de marathon van Boston wil lopen, zal je wel bij wat zaken moeten stilstaan. Het is niet onmogelijk maar behoorlijk buiten je comfort zone.

De basis voor het bereiken van jouw doel

Even los van de metafoor van het lopen van een marathon: wat je ook kiest als goede voornemens, weet dat deze factoren voor een heel stuk zullen bepalen of jouw doel haalbaar is, of niet.

1/ Kies een doel omdat jij het wil, omdat het voor jouw echt heel veel betekent. Of je nu wil stoppen met roken, meer bewegen of wat dan ook, jouw commitment voor dit doel moet echt 100% zijn. Meestal gaat het over iets dat al een hele tijd in je gedachten speelt, maar zocht je nog naar het juiste moment om hiermee van start te gaan. Een nieuw jaar kan dus zo’n ideaal moment voor je zijn.

2/ Sta stil bij de haalbaarheid van je doel. Als je op voorhand al weet dat dit meer van je zal vragen dan je kan geven. Zo ken ik heel wat mensen die elk jaar opnieuw zeggen: vanaf 1/1 stop ik met roken. Na enkele weken vervallen ze terug naar hun oude gewoontes… misschien kan je bekijken wat er allemaal mogelijk is als ondersteuning van het behalen van dit doel.

Go with the flow!

Goed nieuws, gebrek aan karakter of doorzettingsvermogen zijn niet de reden waarom je je doel niet bereikt. Er komt meer bij kijken. Tegen de stroom in zwemmen vergt bijzonder veel energie. Als jouw objectief aanvoelt als een strijd, sta dan even stil bij de ware reden van het kiezen van dit doel.

7 sleutels tot succes

In mijn blog voor Inspirerend Leven “Zo maak je je goede voornemens voor 2019” geef ik je 7 tips die de basis en sleutel zijn tot het waarmaken van jouw goede voornemen(s).

Benieuwd naar wat deze stappen? Je leest het hier!

Wanderlust, young at heart, yoga-retreater, life & self-care coach