In 2018 kwam er reactie in de media op een uit Nederland overgewaaide nieuwe trend: wandelcoaching. Voor wie niet bekend is met deze coachtechniek, ik stel je alvast gerust: er worden geen bomen geknuffeld, tenzij je zelf de onweerstaanbare drang voelt om dit wel te doen.

Iedereen weet dat wandelen een toegankelijke manier is van lichaamsbeweging. Het is eenvoudig en zo goed als kosteloos. Wandelen is een natuurlijk gegeven. We doen het vrijwel allemaal, van het moment dat we opstaan tot het slapen gaan.

Toch staan we niet zo vaak stil bij de pluspunten van het wandelen.

Wandelen: zoveel voordelen!

Sinds wandelen terug hip en modern geworden is, en wetenschappelijke studies aantonen dat we er baat bij hebben om dagelijks vlotjes wat stappen te zetten, staan we als mens terug open voor deze vrij sobere vorm van lichaamsbeweging.

Wat weten we nu eigenlijk al over wandelen?  Om te beginnen is wandelen in de natuur een super makkelijke vorm om stress los te laten. Vervolgens krijg je heel wat frisse lucht binnen, waardoor je je beter kan focussen en ’s avonds goed kan slapen. Tot slot is het goed voor je bloeddoorstroming en vetverbranding.

Ook mentaal en emotioneel kan wandelen ontzettend veel deugd doen. Het geeft je de gelegenheid om in stilte even je gedachten terug op een rijtje te zetten en emoties die stress veroorzaken van je af te wandelen. Denk maar aan de route van Compostella. Menig wandelaar komt als herboren terug van een tocht waar ze zich doorheen de route hun pijn of verdriet anders te leren bekijken.

Op stap met een coach

Wanneer je een probleem hebt of je je zorgen maakt om iets of iemand, dan kan je de behoefte hebben om hier over te praten. Meestal richt men zich dan tot een vriend/in of een familielid. Deze geven je met plezier hun mening of advies. Ook al doen ze dit met de beste bedoeling, soms kunnen ze nog meer twijfel of onrust zaaien.

Dit is waar de waarde van op stap te gaan met een coach naar voor komt. Combineer alle fysieke voordelen van het wandelen met het zelf vinden van antwoorden op jouw vraag. De bijdrage van de coach is net die reflecterende vragen te stellen die je echt helpen om een doorbraak te maken of tot nieuwe inzichten te komen.

Is wandelcoaching iets voor jou?

Als coach merk ik dat mijn klanten makkelijker over hun problemen kunnen praten wanneer we een wandeling maken. De combinatie van frisse lucht, een groene en rustige omgeving maakt het makkelijk om over bepaalde zaken te praten. Vooral wanneer de gedachten op hol slaan, is een sessie wandelcoaching ideaal om de gedachten terug op een rijtje te zetten.

  • Stress & Burnout: heb je het gevoel dat je niet goed met stress kan omgaan of ben je herstellend van een burnout? De natuur is de ideale omgeving om jouw stress te ontladen. Bovendien kan je de natuur gebruiken als metafoor van je eigen situatie, wat bijzonder verhelderend kan werken!
  • Vastlopen in een situatie? Zie je even de bos door de bomen niet meer? Een sessie wandelcoaching geeft je terug meer inzicht en perspectief in de zaken die je momenteel bezighouden.
  • Persoonlijke groei: een sessie mindful wandelen leert je helemaal tot rust te komen en is een krachtige manier om aan jezelf te werken.

Magical Portugal Retreats

Mindful wandelen leert je met  focus te genieten van je wandeling. Dit is jouw moment om stil te staan bij vragen die al een tijdje in je hoofd spelen. De rust, frisse zeelucht en adembenemend landschap zijn het ideale kader om helderheid in je hoofd en hart te scheppen!

Vanaf september 2022 mag je een vernieuwd aanbod verwachten!