3 self-love boeken die je niet wil missen!

De liefde die we voor anderen voelen komt zo natuurlijk en spontaan in ons op. Echter, diezelfde liefde aan jezelf geven, wow, dat is een andere verhaal!

Toch kan je leren om op met meer zachtheid, waardering en zelfrespect naar jezelf te kijken. Deze 3 boeken waren voor mij een zeer waardevolle input in mijn zoektocht hoe mezelf liever te leren zien.

1. Tiny buddha’s guide to loving yourself. 40 ways to transform your inner critic and your life.

Dit boek is een pareltje van Lori Deschene, bezielster van het online forum Tiny Buddha. In dit klein boekje verzamelt ze 40 mooie verhalen geschreven door mensen zoals jij en ik. 40 verhalen waarin deze mensen hun ervaring met ons delen en ons vertellen hoe ze dankzij deze ervaring gegroeid zijn en zichzelf meer zijn gaan waarderen.

Deze 40 verhalen worden opgesplitst in 10 hoofdstukken, 10 thema’s waarbij vaak het gebrek aan waardering voor jezelf toegelicht wordt. Op het einde van elk hoofdstuk deelt Lori Deschene 4 tips om anders met dit specifiek facet van zelfliefde om te gaan.

Het is zeker niet een boekje dat je op 1,2,3 uitleest (hoe klein het is en hoe makkelijk het leest) Elk verhaal is immers zo intens dat het wat tijd vraagt om de ervaring en wijze les hierbij in je op te nemen.

2. How to love yourself – audiobook

Louise L. Hay is voor mij DE leading lady als het om zelfliefde en positief denken gaat. Dankzij haar meesterwerk “Je kunt je leven helen” heeft ze binnen én buiten de kringen van persoonlijke groei het onderwerp zelfliefde en zelfhelend vermogen op de kaart gezet.

Ook al kwam het succes voor Louise Hay pas op latere leeftijd, deze ondernemende “grande dame” heeft tevens de fundamenten gelegd voor ’s werelds grootste uitgeverij van boeken rond spiritualiteit en persoonlijke groei: Hay House Publishing.

Toch kies ik voor een minder bekend werk van haar. Dit audiobook is een compilatie van talrijke workshops die ze gedurende haar leven gegeven heeft. Met de nodige humor en een unieke manier om haar boodschap over te brengen, geeft ze ons 10 handvaten mee om van jezelf te leren houden.

Je kan dit boek ook op YouTube beluisteren.

Louise L. Hay leefde en lang en vervullend leven en in 2017, op 90-jarige leeftijd overleed ze, maar in onze harten zal haar wijsheid en positiviteit altijd blijven verder leven.

3. Sensitive is the New Strong

Ben je hoogsensitief en/of een empaat, dan is dit een boek dat je absoluut niet mag missen! Anita Moorjani, Auteur van de Best-seller “Dying to be me” (dat maar liefst in 45 talen vertaald werd), verrast ons met een verhelderende perspectief over de kracht van hooggevoelig zijn en hoe je als empaat leert te navigeren in een wereld waar het niet altijd even makkelijk is om emotioneel intelligent te zijn.

Het boek is nog maar net uit en is voor nu enkel in het Engels beschikbaar, maar zeker weten dat het weldra ook in het Nederlands beschikbaar zal zijn.

Laat je alvast inspireren door dit interview dat ze naar aanleiding van de publicatie van dit boek onlangs nog gaf. Mijn exemplaar is alvast besteld! Ik popel van ongeduld om het te lezen!

Ook deze kleppers deel ik graag met je:

  • Tara Brach: Radical Compassion: Learning to Love Yourself and Your World with the Practice of RAIN
  • Wayne Dyer: How To Love Yourself (Youtube)
  • Shannon Kaiser: The Self-Love Experiment: Fifteen Principles for becoming more kind, compassionate and accepting of yourself.