Wanderlust zit in mijn DNA: op mijn 16de droomde ik ervan om in een kibboets in Israël te werken. Omdat ik nog minderjarig was, had ik daar niet veel over te beslissen. Echter, mijn eerste buitenlandse ervaring zou niet lang op zich laten wachten. 

CHASING DREAMS

Niets of niemand zou me na mijn 18de nog kunnen tegenhouden. Vastberaden zocht ik naar alle mogelijke vormen om ervaringen op te doen buiten de landsgrenzen. Op mijn 20ste trok ik naar Italië en 6 maanden later stond ik weer thuis

Ondanks deze ontnuchterend ervaring, kon ik mijn buitenlandse droom niet loslaten. Ik was nog maar net terug of ik zocht alweer een kans om naar het buitenland te gaan. Het heeft dan nog 5 jaar geduurd alvorens ik eindelijk mijn (toenmalige) grootste droom kon waarmaken: werken als monumentengids in het buitenland

VOLGENDE HALTE: ANDALUCIA 💃

Op mijn 26ste vertrok ik gepakt en gezakt naar de kust van Granada in Spanje. Elke dag mocht ik op stap met een bus vol reizigers. Vol passie vertelde ik over de geschiedenis van Al Andaluz. Steden zoals Granada, Cordoba, Sevilla, Ronda maar evengoed natuurgebieden zoals Las Alpujarras of El Torcal (Malaga) waren 3 jaar lang mijn werkplek. Zelfs in mijn vrije tijd vond ik het super leuk om nieuwe plekjes te ontdekken.

WANDERLUST

CREDITS : THE YOGA FOREST RETREAT CENTER – LAGO ATITLAN

25 jaar later ben ik nog steeds gebeten door de travel bug. Het uitspitten van unieke plekjes of bijzondere accommodaties maken me gewoon super blij. De vreugde die ik ervaar in het organiseren van een fantastisch avontuur geven me bakken energie! Zou ik mijn leven opnieuw mogen overdoen, ik zou weinig veranderen. Alhoewel, ik zou nog meer reizen!

Met vlinders in mijn buik schreef ik voor het online magazine Inspirerend Leven een blog.  In “7 sublieme locaties voor een retreat”, neem ik je in gedachten mee op avontuur. Het is een post over unieke, buitengewone, bijzondere locaties om op retreat te gaan of zelf een retreat te organiseren.

Ook benieuwd naar deze post? Je leest het hier!

Credits: special thanks to the team of The Yoga Forest for allowing me to use this amazing picture!