Het ABC van zelfzorg

Ik moet je wat bekennen: ik kijk zelden naar reality shows omdat ik me behoorlijk druk kan maken in de reacties van de deelnemers. Echter, deze ochtend bleef ik kijken naar een aflevering van “Finding Prince Charming”: een programma voor gay-mannen op zoek naar de ware liefde.

SELLING THE DRAMA

Heel wat reality shows gaan over bakken drama. Als je drama bij een ander ziet dan kijk je er heel anders naar dan wanneer je zelf in het midden van een “over the top” reactie zit.  Misschien was dit wel de reden waarom ik voorheen moeite had om naar deze programma’s te kijken: er werd immers wel wat gespiegeld…

Sinds ik in 2018 bewust koos om een sabbatical in te lassen, heb ik tijd gehad om aan mezelf te werken. Ik nam de tijd om me te verdiepen in het voelen. Van nature uit was ik vooral een denker, waardoor ik systematisch elke verbinding met het invoelen van bepaalde ervaringen, uitsloot. Dat was handig, want zo werd ik niet te snel geconfronteerd met de vraag: wat doet dit eigenlijk met me?

Dankzijn mindfulness, heb ik geleerd om anders naar de dingen te kijken. Wanneer ik weerstand bij mezelf merk, kan ik nu makkelijker naar dit stuk kijken. Bovendien vind ik het zeer leerrijk om er met iemand over te kunnen sparren. Minder de focus op de drama en meer te kijken naar wat ik hieruit mag en kan leren.

VAN AARDIG ZIJN VOOR JEZELF TOT ZZZ-FACTOR

Omdat zelfzorg zo veel meer is dan genieten van een ontspannend bad, trok ik alle registers open. Ik maakte een lijst van activiteiten en vaardigheden, die voor mij de essentie van zelfzorg zijn. Voor elke letter van het alfabet zocht ik één topic om de veelzijdigheid van zelfzorg in de verf te zetten.

Samen met Inspirerend Leven, hebben we van mijn blogpost “het ABC van zelfzorg” 2 seizoensgebonden posts gemaakt. In de tijdsgeest van verandering, kan je zelfzorg beschouwen als een nieuwe, verfrissende wind die door je leven blaast.

Benieuwd naar deze 26 tips? Je leest het in deze 2 blog posts!.

Deel 1: 13 self-care tips om de herfst door te komen

Deel 2: 13 self-care tips om de herfst door te komen

Veel leesplezier!