SUMMER SELF-CARE CHALLENGE

Onlangs leerde ik een jonge vrouw kennen. Ze heeft prachtige ogen. Ik gaf haar een compliment over haar mooie, zachte ogen (de spiegel van de ziel!). Met een betekenisvol gebaar, stopte ze haar ogen weg achter haar handen. Het brak mijn hart om te zien dat zo’n mooie persoon (en ik bedoel niet alleen hiermee fysiek, maar zo’n pure en zachte uitstraling) zo veel moeite had om een compliment te aanvaarden. Maar nog meer, hoe ze haar eigen kracht en potentieel achter haar handen verstopte.

Mijn ultieme wens is te leven in een maatschappij waar mensen tijd en ruimte maken voor zichzelf zodat ze gelukkig(er) en relaxed door het leven kunnen gaan.

Dagelijks merk ik hoe mensen, ondanks hun werk, familie, relatie vrienden enz, niet echt gelukkig door het leven gaan. Het leven voelt aan als een ratrace waar men van de ene verplichting naar de andere holt. Tijd nemen voor zichzelf zit hier weinig of niet in. 

VERANDER DE WERELD, BEGIN BIJ JEZELF.

Het gaat niet zo zeer om je als persoon te veranderen maar wel hoe je naar bepaalde dingen in het leven leert te kijken. De volgende stap is anders leren om te gaan met wat je spanning geeft. Ik geef toe, wil je met een positievere mindset en focus door het leven gaan, zal je een beetje uit je comfortzone moeten stappen.

Is het realistisch te verwachten van anderen dat ze zich aanpassen of anders gedragen, als je zelf niet bereid bent om verandering bij jezelf toe te laten? Met deze insteek besloot ik een werkboek rond zelfzorg te maken. Door kleine stapjes te zetten en met de oefeningen aan de slag gaan, kan je een ware transformatie beleven.

ZELFZORG 1.0

Zelfzorg is meer dan genieten van een lekker badje. Self-care is onder meer jezelf op de eerste plaats zetten, zonder enige vorm van schuldgevoel. In mijn eigen zoektocht naar zelfzorg merkte ik dat er heel wat aspecten waren in mijn leven waar ik weinig of geen aandacht voor had. Zo kon ik dagen aan een stuk met pijn blijven rondlopen zonder een arts of therapeut te raadplegen. Ik bleef maar doorgaan, want ik kon dit aan – correctie – ik moest dit aankunnen!

Een tijdje terug ontdekte ik dat ik letterlijk op de rand van een burn-out stond. Het was net tijdens een evaluatiegesprek dat ik in tranen uitbarste en besefte dat ik al lang over mijn grenzen heen ging.

Gelukkig besloot ik in oktober 2017 een totaal andere wending aan mijn leven te geven. Dit gaf mij de tijd en de ruimte om mijn eigen gebrek aan zelfzorg te (h)erkennen.  Het is net vanuit mijn eigen ervaring dat ik nu mensen inspireer en motiveer om hun leven anders aan te pakken. Zelfzorg is een levensstijl, waarin je zal groeien. De elementen die je toevoegt  zijn helemaal door jouw te bepalen, want het gaat om jouw welzijn. Ik geef je heel wat tips en opties, waarmee jij dan verder kan uitzoeken wat het beste bij jouw past.

Herken je dit?

 Zeg jij makkelijk ja aan alles wat men je vraagt uit angst dat men je anders niet leuk zal vinden?
 Help je graag andere mensen maar kan je zelf moeilijk om hulp vragen?
 Ben je meer begaan met het welzijn van anderen dan je eigen welzijn?
 Ben je met weinig tevreden en vind je het lastig om complimenten te ontvangen?
 Merk je dat jouw energie met momenten ver zoek is?

Als je op minstens 2 van deze vragen “ja” hebt geantwoord, dan is deze challenge absoluut voor jou!

10 tips, 10 challenges, 10 weken!

Vanaf 21/06/2018 kan je mijn gratis online versie van dit prachtige e-book downloaden. Op 01/07/2018 starten we met een keiharde “Hell Yes” aan deze challenge. Met 10 tips en de bijhorende opdrachten nodig ik je uit om elke week  één tip te kiezen en hiermee aan de slag te gaan. Je kan kiezen welke tip je liefst eerst aanpakt. Het belangrijkste is dat je elke tip de nodige aandacht geeft en eerlijk naar jezelf toe bent.

Dit is wat jij kan bereiken:

✓ Een vernieuwd evenwicht tussen werk en privé;
 Meer veerkracht;
 Anders leren omgaan met wat je stress veroorzaakt;
 Beter kunnen relativeren;
 Meer tijd voor jezelf zonder enig schuldgevoel!

KEEP SHINING, THE WORLD NEEDS YOUR LIGHT!

Het is fijn om van deelnemers te vernemen welke impact deze challenge op hun leven heeft gehad! Dit is wat één van de deelnemers als feedback op mijn Facebookpagina gaf:

Ik ben ontzettend blij dat ik begin juli de stap nam om met Thrive Coaching aan de slag te gaan. Beseffen dat tijd voor jezelf nemen niet egoïstisch is maar eerder noodzaak was een eerste stap in de goede richting. Regelmatig tijd voor jezelf inplannen en je daar niet schuldig over te moeten voelen doet enorm deugd. 
Ik heb ondertussen ook geleerd om nee te zeggen, om confrontaties die niet constructief zijn uit de weg te gaan. Dat me dit niet elke keer zal lukken besef ik maar al te goed maar elke keer dat het me wel lukt is voor mij positief.

Er blijft nog steeds werk aan de winkel maar de resultaten die ik ondertussen heb behaald geven me moed om verder te gaan. 😀

Het is zo hartverwarmend om deze getuigenissen te lezen. Het sterkt me in mijn wens om het bewustzijn rond zelfzorg te verhogen. 

Deze challenge is inmiddels afgelopen maar er komen elk jaar nieuwe Self-Care Challenges erbij!
Volg me dus zeker op Facebook of Instagram. Zo blijf je op de hoogte van al mijn challenges!

thrive-coaching-blog-summer-self-care-chalenge
thrive-coaching-blog-summer-self-care-chalenge