Welkom bij Thrive Coaching, een website met aandacht voor zelfzorg, coaching en heerlijke vakanties om helemaal tot jezelf te komen.

Follow me on instagram

© 2017 Thrive-Coaching

De waarde van alleen reizen - Thrive-Coaching
fade
15376
post-template-default,single,single-post,postid-15376,single-format-standard,eltd-core-1.3.1,malmo child-child-ver-1.0.0,malmo-ver-1.8.2,eltd-smooth-page-transitions,eltd-ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-slide-from-bottom,eltd-fullscreen-search,eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 

Blog

Thrive-Coaching / Blog-Home  / Escape  / De waarde van alleen reizen
Solo reizen

De waarde van alleen reizen

Solo reizen… het is wat anders dan met je familie, partner of vrienden op vakantie te gaan. Het is een unieke belevenis, iets dat zeker op je bucket list mag staan. Het is een ervaring die zoveel rijker is dan je je kan inbeelden!

Alleen op vakantie gaan wordt elk jaar populairder. Zo kan je met de rugzak zonder concrete plannen rondreizen of alleen op retraite gaan. In 2019 is solo reizen hip en trendy! Maar wat maakt solo reizen dan zo bijzonder? Ontdek het hier met deze 5 onverwachte voordelen.

1. Absolute vrijheid

Dit is één van de meest waardevolle facetten van het alleen reizen: je hoeft met niets of niemand rekening te houden. Je gaat en staat waar je wilt.

Ik vind het heerlijk om eens zelf te kunnen bepalen wanneer ik opsta, hoe ik mijn dagen vul zonder te moeten afstemmen met iemand anders. Lekker lui mogen zijn, zonder dat iemand je er wat over zegt, tijd nemen om ongestoord een boek te lezen, lekker aan het water gaan liggen of trek gewoon op avontuur! Hoe je je dag ook wil vullen, jij bepaalt het!

2. Onverwachte ontmoetingen

Telkens als ik alleen reis, leer ik nieuwe mensen kennen. Het zijn steeds zeer boeiende en onverwachte ontmoetingen.

Net omdat je alleen reist, sta je meer open om mensen te ontmoeten. Van locals tot andere solo-travellers, je komt in contact met heel wat boeiende mensen. Te blenden met de locals heeft bovendien het voordeel dat je leuke plekjes zal ontdekken die niet in één of andere reisgids staan. Je leert hun tradities en cultuur op een leuke manier te beleven!

3. Geen gedoe

Samen met iemand op vakantie gaan is uiteraard heel leuk. Maar het gebeurt al eens dat tijdens een vakantie met vrienden of familie de gemoederen wel eens oplopen.

Als je lang in gezelschap rondreist, kan de nood aan wat privacy of tijd alleen doorbrengen groot worden. Bovendien kan het constant rekening houden met één of meerdere mensen uitdagend zijn, vooral als de vermoeidheid toeslaat. Voor je het weet kan een kleine spanning escaleren.

4. Ruimte voor bezinning

Soms doe je er goed aan om even tijd voor jezelf te nemen in een omgeving die inspirerend voor je kan werken. Vooral tijd doorbrengen in de natuur nodigt uit tot reflectie.

Het kan bijzonder helend zijn om jezelf die ruimte te geven en tot bezinning te komen, letterlijk al je gedachten op een rijtje te zetten. Vooral als je door een moeilijke periode gaat, kan zo’n reis echt verhelderend werken.

5. Leren alleen te zijn

Ik ken een aantal mensen die het heel lastig vinden om alleen te zijn. Toch zit er in het alleen zijn ook een zeer dankbare opportuniteit.

Wanneer je niemand hebt om raad, hulp of advies aan te vragen, leer je zelfredzaam te worden. Het boost je zelfvertrouwen en je ontdekt dat je heel wat kan zonder hulp van anderen.

In het alleen zijn schuilt nog een andere prachtige dimensie: de verbinding met jezelf, het al-één te zijn met je gedachten.

One day you will wake up and there won’t be any more time to do the things you always have wanted. Do it now!

Paulo Coelho

Zin in avontuur?

Reizen op zich is zo verrijkend als ervaring. Het brengt je naar plekjes, dichtbij of ver weg, en steeds valt er iets te beleven. Heb je niemand om mee op vakantie te gaan of heb je nood aan tijd alleen? Maak dan nu plannen en durf die ene soloreis van je leven te maken. Het wordt een onvergetelijke ervaring!

Ligt solo reizen buiten je comfort zone? Overweeg dan op retraite te gaan en proef hoe het is om er alleen op uit te trekken. In deze blogpost ontdek je nog meer voordelen van het solo reizen.

Wanderlust, young at heart, yoga-retreater, life & self-care coach