Welkom bij Thrive Coaching, een website met aandacht voor zelfzorg, coaching en heerlijke vakanties om helemaal tot jezelf te komen.

Follow me on instagram

© 2017 Thrive-Coaching

Het ABC van zelfzorg - Thrive-Coaching
fade
14725
post-template-default,single,single-post,postid-14725,single-format-standard,eltd-core-1.3.1,malmo child-child-ver-1.0.0,malmo-ver-1.9,eltd-smooth-page-transitions,eltd-ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-slide-from-bottom,eltd-fullscreen-search,eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Blog

Thrive-Coaching / Blog-Home  / Het ABC van zelfzorg
thrive-coaching-blog-abc-zelfzorg

Het ABC van zelfzorg

Ik moet je iets bekennen: ik kijk zelden naar reality shows omdat ik me behoorlijk druk kan maken in de reacties van de deelnemers. Echter, deze ochtend bleef ik kijken naar een aflevering van “Finding Prince Charming”, een programma voor gay-mannen op zoek naar de ware liefde.

Selling the drama

Vele van deze reality shows gaan over bakken drama. Als je drama bij een ander ziet dan kijk je er heel anders naar dan wanneer je zelf in het midden van een “over the top” reactie zit.  Misschien was dit wel de reden waarom ik voorheen moeite had om naar deze programma’s te kijken: er werd immers wel wat gespiegeld…

Sinds ik bewust ervoor gekozen heb om een sabbatical in te lassen, heb ik tijd gehad om aan mezelf te werken. Ik heb de tijd genomen om te durven voelen. Als er iets weerstand bij me oproept kan ik makkelijker naar dit stuk kijken. Bovendien vind ik het zeer leerrijk om er met iemand over te kunnen sparren. Minder de focus op de drama en meer te kijken naar wat ik hieruit mag en kan leren.

Van Aardig zijn voor jezelf tot Zzzz-factor

Omdat zelfzorg zo veel meer is dat af en toe te genieten van een warm, ontspannend bad, trok ik alle registers open en maakte een lijstje van activiteiten en vaardigheden, die voor mij een vast onderdeel zijn van zelfzorg. Voor elke letter van het alfabet zocht ik 1 topic die hier meer inzicht in geeft.

Samen met Inspirerend Leven, hebben we van mijn blogpost “het ABC van zelfzorg” 2 seizoensgebonden posts gemaakt. In de tijdsgeest van Change Management kan je zelfzorg beschouwen als een nieuwe, verfrissende wind van verandering die door je leven blaast.

Benieuwd naar deze 26 tips? Je leest het in deze 2 blog posts!.

Deel 1: 13 self-care tips om de herfst door te komen

Deel 2: 13 self-care tips om de herfst door te komen

Veel leesplezier!

Wanderlust, young at heart, yoga-retreater, life & self-care coach