Welkom bij Thrive Coaching, een website met aandacht voor zelfzorg, coaching en heerlijke vakanties om helemaal tot jezelf te komen.

Follow me on instagram

© 2017 Thrive-Coaching

7 tips om de ideale yoga vakantie te vinden - Thrive-Coaching
fade
13982
post-template-default,single,single-post,postid-13982,single-format-standard,eltd-core-1.3.1,malmo child-child-ver-1.0.0,malmo-ver-1.9,eltd-smooth-page-transitions,eltd-ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-slide-from-bottom,eltd-fullscreen-search,eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Blog

Thrive-Coaching / Blog-Home  / Detox  / 7 tips om de ideale yoga vakantie te vinden
thrive-coaching-ambiance-yoga

7 tips om de ideale yoga vakantie te vinden

Als je denkt dat een yoga vakantie uitsluitend voor super slanke en lenige modellen zijn,  dan kan ik je geruststellen: dit is absoluut niet het geval.

Net zoals je een uitgebreid aanbod hebt bij verschillende stijlen en niveaus in yogalessen, kan je bij yoga retreats kiezen tussen een zeer breed aanbod. De opties zijn eindeloos: je hebt yoga retreats met workshops, sport activiteiten en meditatie. Het enige dat jij je moet afvragen is welke formule past het best bij mij.

Zowel voor mezelf als mijn klanten, focus ik op een aanbod dat zowel inspirerend, ontspannend als batterij opladend is. Mijn heilige Drievuldigheid in een yoga vakantie zijn wandelen in de natuur, gezond en lekker eten en uiteraard yoga. Omdat ik me vooral richt op “first time retreaters” probeer ik mijn aanbod laagdrempelig op te stellen. 1 uur yoga per dag is meer dan voldoende om zachtjes je weg in deze unieke beleving te vinden.

1. Zoek uit welke yogastijl het best bij je past

Yin yoga, vinyasa flow, hatha yoga, bikram yoga, prenatale yoga, zeilboot vakanties met yoga… het aanbod qua vorm en stijl is gigantisch. Het is dus van groot belang dat je nagaat of de stijl overeenkomt met jouw levensstijl, wensen en noden.  Hoe gek zou het zijn als je “ippe-tippe-torreke”-gewijze je keuze maakt en je 7 dagen op retreat gaat waar er naakt yoga wordt toegepast.  Je zal sowieso al uit je comfort zone treden dus informeer je goed zodat je je goed voelt bij het aanbod.

2. Leer je “host” kennen

Het is oh zo belangrijk dat je weet wie je gastvrouw of gastheer voor deze retreat zal zijn. Vrijwel alle top hosts bieden je de kans om hen eerst te leren kennen via een live stream, Facebook call of een kort gesprek via Skype of Messenger, zodat je kan ervaren of jij en je host een goede “match” zijn.  Omdat je toch enkele dagen met elkaar zal doorbrengen, is het belangrijk dat beide partijen zich comfortabel voelen in elkaars gezelschap.

3. Eén yogales per dag is een goed begin

Als je niet op regelmatige basis aan sport doet of yogalessen volgt, kan je best met 1 uur per dag beginnen (max 2 als er geen andere activiteiten in het programma zitten)  Hou er rekening mee dat 1 uur yoga = 1 uur workout in de gym! Naast de yogalessen zal je ook nog de gelegenheid hebben om andere activiteiten te doen waarbij je vlotjes je dosis lichaamsbeweging voor de dag zal gehad hebben. Neem dus niet te veel hooi op je vork.

4. Neem tijd voor ontspanning

Tenzij je op bootcamp gaat, raad ik je aan om voldoende vrije tijd te nemen. Het is van groot belang dat je voelt wat jouw geest en lichaam op dat moment nodig heeft. De essentie van het inlassen van ontspanning, zowel passieve als actieve, is van groot belang, wil je met opgeladen batterijen terugkomen van deze yoga vakantie. In mijn aanbod zoek ik naar een evenwicht van 50% activiteiten en 50% vrije tijd. Voor mij persoonlijk werkt dit het best.

5. Go solo

Uiteraard is het fijn om met je BFF of levensgezel op vakantie te gaan. Omdat een yoga vakantie een intense ervaring is waar je uit je comfort zone zal komen, zal je merken dat je makkelijker jezelf kan zijn in aanwezigheid van nieuwe gezichten. Het is vaak makkelijker je kwetsbaar te tonen bij mensen die je helemaal niet kent. Nog een ander meerwaarde van solo-reizen: ideaal om nieuwe mensen te ontmoeten die je anders nooit zou tegenkomen! Om één van de favoriete quotes van een vroegere collega te gebruiken: Great minds think alike!

6. Wees kieskeurig en durf voor een duurdere reis te gaan

Zoals in vele gevallen is de prijs van je vakantie vaak een indicatie van de kwaliteit die je hiervoor gaat krijgen. Het kan dus interessant zijn om eerst wat bijeen te sparen en je yoga vakantie te kiezen op basis van wat jij nodig hebt, wat voor jou belangrijk is.  Je geeft jezelf hiermee een prachtig cadeau. Dit zijn een aantal parameters die je bij deze keuze kunnen helpen:

  • Maak een top 3 van je ideale bestemmingen en kies 1 Wild Card bestemming ( zie ook mijn blog over de 7 meest onwaarschijnlijke en prachtige bestemmingen voor een yoga retreat).
  • Noteer voor jezelf hoe je je op het einde van deze vakantie wil voelen en check met de host of dit programma een perfect fit voor je is. Geef zeker te kennen waar je mogelijks weerstand bij voelt zodat de host je daar passend op kan antwoorden.
  • Check of jouw ideale periode ook de beste is naar klimaat toe. Het regenseizoen in de Indische Oceaan is helemaal anders dan het regenseizoen in de Caraïben en het weer in laag seizoen in bepaalde landen van Zuid Europa kan best regenachtig zijn.
  • Check grondig het programma (activiteiten) en wat wel en niet in deze prijs inbegrepen is.
  • Lees de reviews van de reizigers.
  • Informeer naar de flexibiliteit voor het betalen van deze reis.
  • Ga voor een reisverzekering, zodat onvoorziene omstandigheden zeker goed gedekt zijn.

7. Stel je open en vertrek met de juiste mindset

Een yoga vakantie is een uitstekende gelegenheid om een lichamelijke én digitale detox te doen. Laat je werk en je mails nu maar even los: jij bent met vakantie, dit is jouw moment om letterlijk de stekker even uit te trekken en op je tempo terug op te laden.

Uiteraard mag je die onvergetelijke momenten, prachtige landschappen vereeuwigen en delen op social media, zolang je hier een mooi evenwicht in zoekt.

Naar maaltijden toe wordt er veel zorg besteed aan lekker, gezond en evenwichtige gerechten. Heel wat retreats bieden je vegetarische maaltijden aan boordevol verse groenten en fruit, zaden, noten enz. Gun jezelf eens een weekje zonder vis of vlees en voel wat de impact is op je vitaliteit van 1 week super gezond eten.

Het enige dat je rest te doen is jezelf open te stellen, genieten van dit avontuur en uiteraard “go with the flow“.

There is no wifi at the beach but I promise you, there will be a great connection

Magical Portugal Retreats

Vanuit mijn ervaring als gids, mijn opleiding als coach en mijn liefde voor reizen startte ik in 2016 met het idee om yoga reizen aan te bieden.  Omdat ik een achtergrond heb in toerisme en organisatie van events, weet ik zeer goed wat een klant verwacht en hoe ervoor te zorgen dat mijn deelnemers het volledig naar hun zin hebben.

In september 2017 organiseerde ik mijn allereerste yoga vakantie en zowel ik als mijn klanten hebben hier zo van genoten. In 2020 kom ik met een vernieuwd aanbod, waar de focus ligt op goed voor jezelf zorgen.

thrive-coaching-yoga-vakantie

Namasté 🕉

Wil je nog meer info over yoga retreats? Lees dan zeker ook deze blog!

Wanderlust, young at heart, yoga-retreater, life & self-care coach